×
Temps de lectura 2 min.

Tant si ets esportista habitual, com si no practiques esport tan sovint, segur que has sentit a parlar de l'entrenament HIIT (inicials de High Intensity Interval Trainging o entrenament a intervals d'alta intensitat). Un tipus d'entrenament que ha omplert xarxes socials de tutorials i propostes de rutines. Però en què consisteix i com t'ajuda? Avui ens posem la roba d'esport i t’expliquem una mica més sobre el HIIT i 5 dels seus beneficis principals.

QUÈ ÉS L’ ENTRENAMENT HIIT

L'entrenament HIIT es basa en alternar esforç i recuperació. Combina sessions curtes i intenses amb altres de recuperació o d'intensitat mitjana-baixa, a intervals que poden anar des de 30 segons fins a 3 minuts. Té un màxim de mitja hora de durada, encara que el més habitual és que no superi els 20 minuts, sense comptar l'escalfament previ i els exercicis d'estirament posteriors.

5 beneficis de l'entrenament HIIT

5 BENEFICIS DE L'ENTRENAMENT HIIT

Molts són els beneficis que comporta aquest entrenament, que cada vegada més preparadors físics inclouen en les seves sessions personalitzades. T'expliquem 5 d'ells.

  1. El HIIT té una òptima relació temps-rendiment. És a dir, aconsegueixes resultats en poc temps. I és que la teva condició física millora de manera significativa amb un entrenament que no supera una hora. De fet, la seva brevetat permet que treballis a màxima potència.
  2. És un tipus de rutina efectiva per cremar greixos. Amb 15 minuts de HIIT aconsegueixes més despesa calòrica que amb 30 minuts de running i cremes més greix durant les següents 24 hores que després d'una hora de cursa; ja que el teu cos reorganitza el seu metabolisme per utilitzar els àcids grassos com a font d'energia.
  3. T’ajuda a perdre pes. S'ha demostrat que la combinació HIIT d'exercicis aeròbics (caminar, nedar, ballar i pedalar) i anaeròbics (aixecar pesos, carreres curtes a gran velocitat i fer abdominals) és altament efectiva en aquest sentit.
  4. Practicant HIIT la teva capacitat cardiovascular també es beneficia, ja que la seva exercitació entre un i tres mesos contribueix a disminuir la pressió arterial sistòlica en major mesura que altres formes d'exercici.
  5. Augmentes la teva massa muscular i millores la força. És ideal si practiques esports de fons com el ciclisme, l'atletisme o el triatló, perquè permet treballar grups musculars que queden en un segon pla mentre es competeix.

Ja sigui al gimnàs, a l'aire lliure o a casa, és un tipus d'exercici que és fàcil d'introduir en el teu dia a dia, ja que només es necessita disposar d'uns 15-20 minuts per practicar-lo.

5 beneficis de l'entrenament HIIT

CONSELLS PER A L'ENTRENAMENT HIIT

Encara que presenta molts beneficis, en el cas del HIIT és important tenir una bona base física per realitzar-lo adequadament i evitar lesions.

 I si et decideixes a introduir-te al món HIIT, recorda que no és per a qualsevol persona, es necessita motivació i estar a punt per aguantar alts nivells d'intensitat.

Com sempre, practica exercici de forma adaptada a les teves condicions i recorda que a la farmàcia pots trobar tot el que necessites per practicar esport i treure-li el màxim rendiment.

Categories
Preu